среда, 30 ноября 2011 г.

Андрій Пишний нагороджений Орденом Святого Юрія Переможця


Член ради партії «Фронт Змін» Андрій Пишний нагороджений Орденом Святого Юрія Переможця за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви.



Цю відзнаку Андрій Пишний отримав за відстоювання Почаївської лаври й боротьбу за відкликання законопроекту провладної більшості, який дозволяв приватизацію будівель монастиря.

Орден Святого Юрія Переможця йому вручив 30 листопада в Києві Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Церемонія відбулася приміщенні Єпархії УПЦ Київського Патріархату.

«Сьогоднішня подія є підтвердженням того, що нам вдалося відстояти одну з найбільших українських духовних цінностей – Почаївську Лавру. Влада намагалася її приватизувати. Злагоджені дії церкви та небайдужих людей залишили цю цінність українському народові. І сьогодні Владика Філарет відзначив людей, зокрема, ті політичні сили, які мали безпосереднє відношення до порятунку святині. Орден Святого Юрія Переможця – це нагорода не тільки мені, а також тих депутатів і активістів «Фронту Змін», - зазначив по завершенні зустрічі Андрій Пишний.

Нагадаємо, 6 вересня 2011 року членами провладної депутатської групи до Верховної Ради було подано законопроект, в якому запропоновано дозволити приватизацію будівель монастиря Почаївської лаври. Серед тих, хто боровся за відкликання цього законопроекту була партія «Фронт Змін». За відкликання цього закону було зібрано 63 тисячі підписів які потім передали в комітет Верховної Ради з питань культури і духовності. 19 жовтня 2011 року законопроект було відкликано.

Смотрите видео на официальном интернет-портале "Фронту змін"

Комментариев нет:

Отправить комментарий