вторник, 24 апреля 2012 г.

Об’єднана опозиція покаже нову якість української політики – Арсеній Яценюк


«Опозиція прийняла рішення об’єднуватись, тому що цього вимагають люди. Ми залишили політичні й особисті амбіції далеко позаду. У нас є тільки одна цінність – майбутнє української держави», - заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV в понеділок, 23 квітня.


Лідер «Фронту Змін» підкреслив, що чинний виборчий закон не дозволяє формування виборчих блоків, тому список Об’єднаної опозиції буде сформовано на базі найбільш рейтингової опозиційної партії «Батьківщина»: «На час виборчої кампанії нам доведеться виконати технічні формальності для того, щоб наш список був зареєстрований. Ми це зробимо. Але це все техніка. І я впевнений в тому, що ми пройдемо будь-які організаційні моменти. Зараз основне завдання - не техніка, а ідеологія», - заявив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що нині до Об’єднаної опозиції входять шість політичних сил. «Батьківщина» отримала мандат на підписання Декларації Єдності від трьох партій: «Народна Самооборона», партія «Реформи і Порядок» та Народний Рух. «Фронт Змін» отримав мандат на підписання Декларації Єдності від партії «За Україну!». «Ми дуже цінуємо всіх наших політичних партнерів. Тому що нам треба сформувати сильну і потужну команду. Тому для нас дуже важлива цінність кожної партії, кожної людини, яка піде з Об’єднаною опозицією на вибори і яка переможе з Об’єднаною опозицією», - сказав лідер «Фронту Змін».

Головним завданням у формуванні виборчого списку Арсеній Яценюк назвав «показати дійсно нову якість українських політиків, які здатні провести відповідні реформи кожен у своєму напрямку». Він повідомив, що в списку будуть люди, які відповідають за сферу охорони здоров’я, освіти, боротьби з корупцією.  «Щоб людина, яка піде на вибори, знала, що ця людина в списку відповідає за освіту і має предметний закон про реформування системи освіти. Інша людина відповідає за медицину і знає, що треба ввести державний гарантований мінімум медичних послуг, які стовідсотково фінансуються державою. Ця людина відповідає за боротьбу з корупцією, знає, що опозицією внесений закон про Національний антикорупційний комітет, і розуміє, яким чином чиновник буде позбавлений можливості брати з громадянина гроші», - додав він.

Арсеній Яценюк зазначив, що значна частина нинішніх народних депутатів не потрапить до списку Об’єднаної опозиції, і це є системою очищення. «Ми також перевірили всі голосування по кожному депутату місцевих рад від нашої опозиційної сили. І якщо ця людина співпрацює з владою не заради громади, а заради власного здобутку – вона буде виключена».

Також, підкреслив лідер «Фронту Змін», Об’єднана опозиція ввела так зване право вето у формуванні виборчих списків. «Батьківщина» і «Фронт Змін» мають право взаємного вето. Ви не побачите тих, кого ви будете критикувати. Ми повинні включити в цей список високофахових, високоморальних, розумних і сильних людей», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що 12 травня пройде Форум Об’єднаної опозиції, де вона представить свою програму дій. «Наше завдання - представити те, з чим ми ідемо на вибори. Опозиція іде на вибори не тільки з тезою «проти Януковича», який є уособленням корупції, розкрадання, соціальної несправедливості, незаконної приватизації, зловживання правосуддям, - а й із тим, за що ми. І ми представимо програму конкретних змін у кожній галузі. До цієї програми буде додатком конкретний перелік законів, які будуть прийняті новою демократичною більшістю».

«Ми маємо показати, що ми сильні, сказати з чим ми йдемо на вибори і для чого, що ми отримаємо парламентську більшість і змінимо країну. І це сьогодні наші завдання», - заявив Арсеній Яценюк.

Відео на офіційному порталі "Фронту змін"

Комментариев нет:

Отправить комментарий