пятница, 22 февраля 2013 г.

Телеканал Новая Одесса. Гость студии - Анатолий Фуфаев.

В студии Новой Одессы на вопросы ведущей отвечали народный депутат С.Фаермарк и депутат Измаильского горсовета А.Фуфаев.


Обращение народного депутата Сергея Фаермарка.


НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

                                                                           
                                                                               Голові Верховної Ради України
                                                                               Рибаку В.В.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
  
   До мене, як до народного депутата України, звернулись члени трудового колективу державного підприємства «Ізмаїльський морський торговий порт» (м. Ізмаїл Одеської області), які занепокоєні звільненнями працівників порту та ситуацією навколо зниження економічних показників підприємства.
   Всупереч Закону про морські порти України № 4709-VI від 17 травня 2012 року, підписаного Президентом України 8 червня 2012 року та який вступає в силу 13 червня 2013 року, відбувається передача портової інфраструктури в концесію ТОВ «ПОРТІНВЕСТ». Дії ж чиновників Міністерства інфраструктури призвели до значного скорочення прибутків державного підприємства «Ізмаїльський МТП», до зменшення відрахувань в бюджет міста Ізмаїл та до скорочення портовиків.
   Працівники порту вважають, що нова адміністрація порту готує підприємство до реорганізації, яка призведе до втрати містоформуючого підприємства, а в результаті оголошення банкрутства МТП будуть приватизовані окремі прибуткові об’єкти, що зараз перебувають у власності підприємства.
   Таке занепокоєння мешканців Ізмаїлу вже призвело до масових громадських акцій. Мітинг працівників порту 6 лютого 2013 року, зокрема, виніс резолюцію, в якій трудовий колектив МТП звертається до Верховної Ради України із проханням вирішити підприємства та усього міста Ізмаїл.
   У зв’язку з вище зазначеним, пропоную створити робочу групу в складі представників профільних міністерств і відомств, Одеської обласної державної адміністрації, Ізмаїльської міської адміністрації, керівництва та трудового колективу державного підприємства «Ізмаїльський морський торговий порт», яка б запропонувала вирішення проблеми масових звільнень працівників та різкого зменшення відрахувань до місцевого бюджету у цьому зв’язку.
   Вважаю, що результатом роботи такої групи слід вважати регіональний проект «Ізмаїл», який би комплексно вирішив усі проблеми найбільшого українського міста на Дунаї. Реорганізація подібних «Ізмаїльському МТП» підприємств безсумнівно вимагає виважених рішень, і не лише долі окремих працівників, яким слід надати можливість працевлаштуватись за місцем свого проживання, але й загалом забезпечення соціальних гарантій населенню та модернізації економічної сфери для реалізації потенціалу міста Ізмаїл.
   Відповідь про розгляд мого депутатського звернення прошу надати мені згідно з чинним законодавством на адресу: 65100, м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 92/94.


Народний депутат України C.О.Фаєрмарк                                                                                                                              (посв. №109)

Комментариев нет:

Отправить комментарий