четверг, 1 декабря 2011 г.

Звернення Арсенія Яценюка з нагоди 20-ї річниці Референдуму за Незалежність України


Двадцять років тому люди, які жили на території під назвою «Українська РСР», висловилися за Державу Україна і за те, щоб називатися Українським Народом. Ми вірили, що тепер почнеться шлях України як суверенної і заможної держави. Ніхто не думав, що шлях буде легким. Але всі вірили, що шлях обрано правильний.

Ми повірили в себе і змусили повірити в нас світ.



За 20 років ми створили державні інститути, написали безліч законів, провели десятки виборів президента, парламенту і місцевих органів влади. Та чи наблизилися ми до своєї мети – справедливої, демократичної, соціальної, економічно розвиненої України, в якій людина є найголовнішою цінністю?

Сьогодні, як і двадцять років тому, Україна опинилася на роздоріжжі. Наша держава назвала себе незалежною, але чи стала вона суверенною?

Нинішня українська влада раз за разом поступається державним суверенітетом. Долю України сьогодні вирішують у Вашингтоні, Брюсселі і Москві, але не в самій Україні.

Складна історія України вчить нас бути згуртованими, стійкими й рішучими.

Ми не маємо більше права дозволити зробити з України чужу провінцію. Ми не можемо дозволити чужинцям оскверняти наші храми, нищити мову й топтатися на могилах наших предків.

Сьогодні всі ми знову повинні сказати: «Україні – бути!»

Офіційний інтернет-портал "Фронту змін"

Комментариев нет:

Отправить комментарий