суббота, 3 декабря 2011 г.

Павло Петренко: «Кожній десятій українській родині не вистачає грошей на їжу»

За останній рік фінансове становище українців суттєво погіршилося. Так, кожній десятій родині бракує коштів на найголовніше – їжу. А понад половині населення у поточному році довелося урізати сімейний бюджет майже вдвічі. Про це повідомив депутат Київської обласної ради, керівник Юридичного департаменту партії «Фронт Змін» Павло Петренко у програмі «Спікер-тайм» на «Радіо Київ 98FM».


«Різке збідніння українців – наслідок антидемократичних дій чинної влади. Вона унеможливила існування малого та середнього бізнесу, урізала пенсії, підвищила пенсійний вік, зменшила кількість робочих місць. І це лише найгучніші зі вчинених можновладцями злочинів проти народу. У той же час після таких дій провладної більшості чиновники звинувачують людей у «зумисній» несплаті за послуги ЖКГ та вішають на простих громадян провину за неможливість підвищити якість надання житлово-комунальних послуг. Аргументують свої гучні та голослівні заяви можновладці тим, що станом на сьогодні збитки у галузі ЖКГ перевищують 1 мільярд гривень», - наголосив керівник Юридичного департаменту.

За словами Павла Петренка, у жовтні цього року борг населення України за спожиті житлово-комунальні послуги збільшився на 3,9%, тобто - на 336 мільйонів гривень, і сягнув 9 мільярдів гривень.

«Поміж платою за ЖКГ та нормальним харчуванням люди обирають останнє. Враховуючи ті обставини, що середній дохід українців в 2011 році суттєво зменшився, а квартплата, зокрема для киян, - зросла на 30%, чинна влада не має права звинувачувати людей у збільшенні їхнього боргу за комунальні послуги. Провина за ситуацію, що склалася, цілком та повність лежить на можновладцях», - наголосив Павло Петренко.


Офіційний портал "Фронту змін"

Комментариев нет:

Отправить комментарий