вторник, 27 сентября 2011 г.

Павло Петренко: «Витрати бюджету-2012 скоротять за рахунок пільговиків» (АУДІО)

Задеклароване нинішньою владою зменшення витрат на 2012 рік буде здійснюватися за рахунок найменш соціально захищених категорій українців – пільговиків. При цьому витрати на владний апарат у наступному році не зменшаться, а навпаки – зростуть. Про це заявив член бюро політичної партії «Фронт Змін», керівник юридичного департаменту партії Павло Петренко в ефірі програми «Власний погляд з Віталієм Диким» на радіо «Ера-FM».

Досі вважалося, що бюджет 2011 року був рекордним за розміром витратних статей на утримання влади. Але проект бюджету-2012 перевершив свого попередника у зазначених пунктах на мільйони гривень.

«Дуже проста статистика. Проект бюджету на 2012 рік. Голі цифри: народні обранці пропонують збільшити своє фінансування ні багато ні мало на 80 млн. гривень, порівняно з 2011 роком. А витрати президента, який в минулому році по фінансуванню побив всі рекорди своїх попередників, пропонують збільшити ще на 50 мільйонів гривень. Це при тому, що цьогорічне фінансування Державного управління при президентові складає 1,3 мільярда гривень», - зазначив він.

Аналогічна ситуація із фінансуванням правоохоронних органів – на Генеральну прокуратуру, МВС і СБУ збільшують витрати загалом на мільярд, порівняно з минулим роком. «При цьому виплати, які здійснюються наступного року ветеранам війни та праці всього становлять 6 мільярдів гривень. А на органи управління загалом виділяється близько 16 мільярдів», - додав Павло Петренко.

«Тому можна сказати із впевненістю: держава заощаджує не на собі, не на державному апараті, а на простих громадянах. При чому на найбільш незахищених, які не можуть за себе постояти», - заявив керівник Юридичного департаменту «Фронту Змін».

Скасувати пільги нинішня влада намагалася протягнути протягом усього минулого року: спочатку змінами до бюджетк-2011, потім перехідними положеннями законопроекту, назва якого не мала нічого спільного із соціальним захистом. «Вже більше, ніж півроку йде боротьба пільговиків за ті невеликі кошти, які їм повинні виплачувати з бюджету. Діти війни – згідно з законом «Про захист дітей війни» мають отримувати 30% від мінімальної пенсії в якості доплати. Це станом на 1 жовтня в середньому складає 200 гривень. Проте вже понад три роки їм виплачують 49 гривень. Більш того, ці виплати проводяться несистемно і Кабінет міністрів всілякими способами намагається давати вказівки органам Пенсійного фонду щодо невиплати цих коштів пільговикам. Проте це не означає, що пільговикам не варто боротися за свої права, за ті кошти, які їм належать за законом. Партія «Фронт Змін» нині активно відстоює інтереси незахищених верств населення у парламенті. А наш юридичний департамент завжди готовий надати необхідну допомогу громадянам у захисті їхніх прав на пільги у суді», - підсумував Павло Петренко.




Інтернет-портал "Фронту змін"

Комментариев нет:

Отправить комментарий