четверг, 8 сентября 2011 г.

Новий Пенсійний закон - це політика геноциду для пенсіонерів України, - Ігор Ліскі

«Влада дбає лише про саму себе і ставить на грань виживання 10 мільйонів українців», - так прокоментував голова Луганської обласної організації політичної партії «Фронт Змiн» Ігор Ліскі недавнє парламентське переголосування по вже прийнятої Пенсійної реформи.
У ході прес-конференції, що відбулася в офісі Луганської обласної організації політичної партії «Фронт Змiн», відбулося обговорено рішення депутатів Верховної Ради про скасування раніше прийнятої в законі про пенсійну реформу поправки Арсенія Яценюка, яка збільшувала пенсії 10 мільйонам пенсіонерів в Україні в середньому на 300 гривень.

Відкриваючи засідання, голова Луганської обласної організації політичної партії «Фронт Змiн» Ігор Ліскі зазначив: «Політику чинної влади взагалі й у сфері пенсійного забезпечення зокрема інакше, як геноцидом українського народу, не назвеш».

Він нагадав - розмір прожиткового мінімуму за законом України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» з 1 жовтня поточного року в середньому склав 934 гривні і фактично людям нема на що жити.

Тому поправка Арсенія Яценюка до закону про пенсійну реформу, яка пропонує враховувати при обчисленні пенсій середню заробітну плату за 2009-й рік, а не за 2006-2008 роки, може дати можливість 10 мільйонам українських пенсіонерів щомісяця отримувати на 334 гривні більше, стала б для багатьох людей справжнім порятунком.

Адже в Україні сьогодні 13 мільйонів 700 тисяч пенсіонерів, більшість із яких - 8 мільйонів 500 тисяч - отримують мінімальну пенсію, яка менша за формальний прожитковий мінімум на 170 гривень.

Тобто пенсіонеру, - людині і громадянину України з усіма конституційними правами, - не вистачає грошей, щоб навіть прогодуватися і хоч якось дотягти до наступної мізерної подачки від держави, якій він віддав багато років праці. Але в цих умовах провладна більшість Верховної Ради на чолі з Партією регіонів скасовує поправку Арсенія Яценюка.

«Результатом такої політики буде прискорення вимирання українського народу», - упевнений Ігор Ліскі. Голова Луганського «Фронту Змiн» навів кілька цифр; за перші три місяці поточного року «природне» скорочення населення України становило понад 58 тисяч осіб. Зокрема, на Луганщині за перші п'ять місяців 2011 року населення області скоротилося на 8500 осіб.

Між тим, гроші в країні є. Достатньо лише скоротити витрати на утримання органів державної влади, скасувати депутатські пільги, ліквідувати державні дачі і прикрити корупційні «дірки» в бюджеті – наприклад, завищені витрати на підготовку Євро-2012. Це дасть як мінімум 36 мільярдів. Але провладна верхівка не бажає витрачати ці кошти на пенсіонерів, яким два роки тому на виборах президента обіцяли справедливі пенсії і поліпшення життя. У них тепер інші плани на державні гроші, пенсіонери в ці плани не входять.

«Якщо президент Віктор Янукович підпише проголосований 6 вересня закон про пенсійну реформу, він особисто розпишеться у політиці геноциду народу України», - наголосив Ігор Ліскі.



Інтернет-портал "Фронту змін"

Комментариев нет:

Отправить комментарий