пятница, 21 октября 2011 г.

Опозиція добилася врахування в проекті держбюджету-2012 скорочення витрат на держапарат – Арсеній Яценюк (ВІДЕО)


Опозиція вимагає врахування своїх вимог зі скорочення витрат на утримання державного апарату при остаточному ухваленні Державного бюджету на 2012 рік. Про це заявив лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк 20 жовтня з парламентської трибуни під час розгляді в першому читанні проекту головного фінансового документу країни.


Він зазначив, що профільний парламентський комітет врахував поправки опозиції, яка вимагає на 50% скоротити автопарк легкових автомобілів, що обслуговують орган державної влади, продати всі державні резиденції та змінити закон про статус народного депутата України, позбавити депутатів пільг. «Це дасть можливість зекономити мільярди гривень», - підкреслив лідер «Фронту Змін».



«Це єдине, що враховано сьогодні провладною більшістю. Ми вимагаємо, щоб уряд також врахував вимоги опозиції по скороченню всіх витрат на державне управління, як це зробив профільний комітет», - підкреслив він.


Проте, зазначив Арсеній Яценюк, основні питання, які ставились опозицією, так і не вирішені: «Базове питання - зменшити на 11 млрд грн витрати на всі органи державної влади, я кажу про президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду, Генеральну прокуратуру, МВС і опустити їх до рівня 2009 року, не враховано».


«Не може бути в бідній країні багатий уряд. Але в Україні саме так. Якщо порахувати всі витрати органів державної влади і порівняти із витратами, які стосуються кожного українця - на освіту, науку і медицину, - то освіта і наука менше вартують для сьогоднішньої влади , ніж утримання Адміністрації президента і Кабінету міністрів», - зазначив Арсеній Яценюк.


Він нагадав також, що під натиском опозиції зняли з розгляду закон, який позбавляв 16 категорій українців пільг «Проте пільговиків знов обманули - в проекті закону про Державний бюджет немає навіть половини коштів, які покривають витрати на всі соціальні пільги дляцих категорій громадян», - додав лідер «Фронту Змін».


«Це класичний поліцейський бюджет. І не тільки поліцейський, тому що ця влада тримається на багнетах, це ще й передвиборчий бюджет Партії регіонів. Гроші йдуть тільки туди, де є, а точніше, де ще залишилось декілька процентів підтримки Партії регіонів», - сказав він.


Відео - на офіційному порталі "Фронту змін"

Комментариев нет:

Отправить комментарий